Huisartsenhulp

Heeft u ’s avonds, ’s nachts, in het weekend of op feestdagen dringend huisartsenhulp nodig? Dan kunt u telefonisch contact opnemen met de huisartsenpost in Schagen.

Huisartsenpost is echt alleen voor spoed. Bij spoed altijd eerst bellen: 0224 - 22 40 40.

Locatie Schagen: Grotewallerweg 1, 1742 NM Schagen

Wassalon

Aan de linkerzijde van het park vindt u de receptie van park ‘Aan Noordzee’. U kunt hier terecht voor de huur van een strandwagen of voor het verkrijgen van munten voor de wassalon. De wassalon van 'Aan Noordzee' is altijd toegankelijk. 

Supermarkt

Op Westerduinweg 30 vindt u ook GOED Supermarkt, waar in het seizoen elke ochtend verse broodjes worden gebakken en u naast de gebruikelijke artikelen ook terecht kunt voor kampeerartikelen, speelgoed en souvenirs. De openingsdagen zijn 7 dagen per week van 08.00 tot 18.00, en met Hemelvaart, Pinksteren en in het hoogseizoen langer. Voor actuele openingstijden: https://www.goedsupermarkt.nl

Fietsenverhuur

Fietsen huren kunt u bij fietsenverhuur van de Zeester, ook aan de Westerduinweg.

Vervoer naar en van het strand

In een elektrische golfkar naar het strand van Sint Maartenszee. Vanaf de slagboom rijdt een golfautootje tegen vergoeding van slechts één euro naar het strand. Badgasten die slecht ter been zijn of geen zin hebben om te lopen, kunnen gebruik maken van deze service. 

 

Verse broodjes bestellen:

https://www.delepelaar.nl

www.goedsupermarkt.nl

 

Animatie:

https://www.delepelaar.nl

Kinderen van eigenaren / gasten van Park Duinland kunnen voor EUR 1,- een hele dag meedoen met het recreatieprogramma van Camping De Lepelaar. Vooraf melden bij de receptie van Camping De Lepelaar.

Midgetgolf

Naast het park aan de Westerduinweg ligt Camping Sintmaartenszee met een midgetgolf.

De omgeving:

Schoorlse Duinen

Het uitgestrekte duingebied van Schoorl behoort tot de mooiste van Nederland. Nergens zijn de duinen breder en hoger. Op sommige plekken zijn ze wel vijf kilometer breed. Het is klimmen en dalen over de paden. Langs vogelrijke bossen, open heide en golvende duinen.

De duinen van Schoorl zijn een paradijs voor de natuurliefhebber. Open duinen worden afgewisseld met dichte bossen en natte vlakten. Uniek zijn de heidevelden. Die vindt u bijna nergens in de duinen.

Het Wildrijk

Ooit waren er in het westen van de Zijperpolder veel bosrijke landgoederen van welgestelde Amsterdamse kooplieden. Toen die hun interesse verloren, verwilderde het gebied. Later, tijdens het graven van het Noord-Hollands Kanaal, werd het leeg gekapt door kamperende gastarbeiders. Enkele stukjes bos bleven gespaard. Zo ook het Wildrijk.

Het bos is klein, maar heel bijzonder. Goed voor een wandeling van een klein uur. In het voorjaar is de bodem zover je kunt kijken bedekt met een blauw tapijt van wilde hyacinten.

Het Zwanenwater

Het strand, de duinen en de duinvallei van het Zwanenwater zijn eind zestiende eeuw ontstaan toen aan de oostzijde de Zijperzeedijk werd aangelegd. Op die manier werd de voormalige zeearm, de Zijpe, ingepolderd. Aan de zeezijde van de dijk ontstond door stuifzand een dubbele rij duinen met daartussen verscholen een duinvallei: het huidige Zwanenwater. In dit natuurgebied komen veel bijzondere dieren en planten voor. In de natte rietlanden rond de meren broeden kiekendief, blauwborst en rietzanger. De ondiepe zoetwaterplassen zijn aantrekkelijk voor lepelaars, dodaars en zomertaling. Op een van de meren drijft een vogelkijkhut van waaruit de watervogels te zien zijn.

In de winter wordt er geschaatst op het natuurijs.

Artikel Trouw over het Zwanenwater

Toeristische attracties:

Holland boven Amsterdam

Een site over 1000-en-een-dingen die te doen zijn in Noord-Holland.

www.wandelnetwerknoordholland.nl

Korenmolen ‘De Hoop’ in ’t Zand

Een stukje historie is weer tot leven gekomen in ‘De Hoop’. U ziet hoe in de molen de maalstenen aangedreven worden met windkracht. Kom de molen eens bezoeken voor een rondleiding en u krijgt inzicht in een bijzonder bouwwerk dat al driehonderd jaar zijn functie  heeft vervuld.

www.molentzand.nl

Zee Aquarium in Bergen aan Zee

Word betoverd door de onderwaterwereld. Naar vissen kijken is mooi, maar vissen aanraken nog veel leuker! Dat kan bij de roggen. Ze komen uit zichzelf naar je toe om geaaid te worden. Maar pas op! Er zwemmen ook haaien in de bak.

www.zeeaquarium.nl

Reddingmuseum ‘Dorus Rijkers’ in Den Helder

Stap binnen in deze voormalige motorenwerkplaats van de Koninklijke Marine. U vindt er schilderijen, films, teksten, modellen en nog veel meer dat met de geschiedenis van het reddingswezen te maken heeft.

https://www.reddingmuseum.nl

Attractiepark De Goudvis

Met een enorme buitenspeeltuin, drie grote overdekte speelparadijzen en een cafetaria met terras kun je bij Attractiepark De Goudvis met elk weer terecht.

https://www.degoudvis.eu

www.zoover.nl/nederland/noord-holland/st-maartenszee/bezienswaardigheden

Kustbus:

Vanaf eind juni tot en met begin september rijdt er dagelijks een kustbus. De kustbus stopt bij diverse stranden, recreatiegebieden, campings en dorpjes op een route door Petten, Sint Maartensvlotbrug, Sint Maartenszee, Callantsoog, Julianadorp en Den Helder.