Park Duinland is een van de mooiste bungalowparken in Noord-Holland en bestaat al 50 jaar. 

De omgeving van Park Duinland wordt al eeuwen voor recreatie gebruikt: Park Duinland kijkt aan haar oostelijke rand uit op het Wildrijk, een oude buitenplaats. Deze “hofstede, plantagie en bos” werd rond 1635 gesticht door een Amsterdamse koopman. Rijke stedelingen hebben in de 17eeuw op verschillende locaties in de Zijpe zomerverblijven gebouwd en jachtterreinen aangelegd. Deze buitenplaatsen, waarvan het ‘Wildrijk’ en het ‘Ananasbos’ restanten zijn, speelden een belangrijke rol in de landschappelijke ontwikkeling van de polder. Recreatiebossen, boomgaarden, hakhoutbossen, moestuinen en andere elementen van de buitenplaatsen werden aangelegd in het overwegend open landschap. In de loop van de 17eeuw zijn ook houtopstanden langs de noord-zuid wegen en rondom de boerderijen aangeplant. 
(Bron: Landschap Noord-Holland)

Bestuur en leden hebben zich gedurende de afgelopen 50 jaar sterk gemaakt voor behoud van het groene karakter van het park en aansluiting aan het landschap van weleer met zijn duinrellen, poelen en zandheuvels. Mede daarom kunt u op het park genieten van veel rust en groen.

Genieten van het buitenleven, van natuur, lange bos- en strandwandelingen maken, fietsen of mountainbiken. Onbekommerd genieten met zijn tweeën, het gezin of met vrienden. Eropuit trekken, een terrasje pakken, kunst en cultuur opsnuiven, winkelen of even helemaal niets. Park Duinland in Sint Maartenszee (Noord-Holland) biedt u deze mogelijkheden.

Park Duinland in Sint Maartenszee is een heerlijk ruim, groen en rustig bungalowpark en heeft een unieke ligging;  pal tegenover de duinen en de zee, tussen de prachtige bollenvelden. Het gezellige centrum van Callantsoog ligt op fietsafstand.

De meeste bungalows zijn in handen van particulieren. Een flink aantal van de bungalows zijn in de recreatieve verhuur.

Op het park is een tennisbaan aanwezig en er zijn diverse kleine speeltuintjes voor de kinderen aanwezig. Naast het park is een supermarkt waar o.a. verse broodjes te krijgen zijn. 

Bij de ingang van het park staan slagbomen. Deze worden bediend met een ‘druppel’ of codesleutel. Om de slagboom te openen, moet de druppel voor de sensor worden gehouden. Elke eigenaar heeft twee druppels. Bij verhuur zal de eigenaar van de recreatiewoning een druppel aan de huurder verstrekken.

De boom sluit automatisch nadat een auto is gepasseerd. U kunt dus niet achter een ander voertuig aanrijden.